Työoikeus

Toimistollamme on vahva osaaminen työoikeuteen liittyvissä asioissa. Työ ja työpaikka ovat monelle ihmiselle erittäin tärkeä ja olennainen osa elämää. Samoin työnantajalle työntekijä on olennainen tuotannontekijä. Tähän oikeudelliseen suhteeseen liittyy monia oikeudellisesti monimutkaisia asioita.

Avustamme asiakkaitamme kaikissa työoikeuteen ja työsopimuksiin liittyvissä asioissa. Yleisimpänä toimeksiantona on avustaminen erilaisissa työsuhteiden päättymiseen liittyvissä riidoissa.

Mikäli olet työntekijäasemassa ja sinut on esimerkiksi irtisanottu mielestäsi arveluttavin perustein, on sinulla syytä ottaa asianajajaan yhteyttä. Ilman asianajajaa oikeusturvasi on heikko.

Mikäli olet työnantaja, suosittelemme kääntymään puoleemme jo silloin, kun suunnittelet päättäväsi jonkin henkilön työsuhteen. Monia työriitoja oltaisiin vältetty, jos työnantajat konsultoisivat asiantuntijaa näissä asioissa edes lyhyesti, ennen kuin tekevät itse toimia työsuhteiden päättämisissä. Säästämällä asianajajan palkkiossa ennakolta pieniä määriä, työnantajat aika usein aiheuttavat laittoman työsuhteen päättämisen johdosta edustamalleen yhtiölle merkittävät taloudelliset vahingot. Työsopimuslainsäädäntömme kun on kovasti kallellaan työntekijään päin.

Osaamisemme kattaa työsuhteen päättämiseen liittyvien oikeudellisten asioiden lisäksi kilpailukielto- ja salassapitosopimukset, työsopimusten laadinnan ja tarkastamisen, erilaiset korvaus- ja hyvitysasiat (esim. tasa-arvo ja yhdenvertaisuus), työrikoksiin liittyvät asiat sekä erilaiset virkasuhteisiin (sekä valtio- että kuntavirat) liittyvät asiat.