Asunto-osakeyhtiö

Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä määrätty tarkoitus on omistaa ja hallita vähintään yhtä sellaista rakennusta tai sen osaa, jossa olevan huoneiston tai huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi.

Asunto-osakeyhtiöoikeus on monimutkainen kokonaisuus, jonka hallitseminen on vaativa tehtävä. Kokenut asiamies säästää sinut monilta unettomilta öiltä. Taloyhtiön hallitusten on ajoittain aiheellista konsultoida vaikeissa asioissa osaavaa asianajajaa, koska potentiaaliset riskit vääristä ratkaisuista ovat mittakaavojen takia usein hyvin merkittävät.

Toimistomme hoitaa kaikkia asunto-osakeyhtiöihin liittyviä asioita. Asiantuntijamme toimivat myös riitaisten taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajina ja avustamme yhtiöitä monimutkaisissa yhtiökokouksissa. Osaavasta asiantuntijasta on selvä hyöty taloyhtiölle.

Hoidamme mm. yhtiökokouksen moittimista koskevat oikeudenkäynnit, huoneiston hallintaanottoon liittyvät asiat sekä osakkeenomistajien maksuvastuuta käsittelevät asiat. Avustamme taloyhtiöitä erilaisissa vastuukysymysasioissa, tilojen vuokraamisen ongelmatilanteissa, mahdollisissa korjaus- ja lisärakentamishankkeissa, uudiskohteiden vastuutilanteissa sekä yhtiöjärjestyksen muutoksissa.

Yhteistyökumppaneissamme on monia isännöintiyhtiöitä ja taloyhtiöiden asioiden hoitamiseen erikoistuneita kiinteistöammattilaisia. Kauttamme saat monipuolisen avun kaikissa asunto-osakeyhtiöösi kuuluvissa asioissa.

Avustamme myös isännöintitoimistoja ja muita asunto-osakeyhtiöiden toimintaan liittyviä ammattilaisia asunto-osakeyhtiöihin liittyvissä asioissa.

Selvitämme myös sinun tai yhtiön oikeuden mahdollisen oikeusturvavakuutuksen käyttöön.